Covid-19 obavijest

Dragi pacijenti, kolege i prijatelji,

Vjerujem da ste svi dobro upoznati sa trenutnom svjetskom pandemijom korona virusa (Covid-19) i prije svega se nadam da ste Vi i Vaše porodice dobro i zdravo.

Korona virus (Covid-19) se prenosi kapljičnim putem te putem aerosola koji se stvara i pri stomatološkom radu upotrebom instrumenata sa velikim brojem obrtaja. Prilikom rada rotirajućih instrumenata, voda, pljuvačka i krv stvaraju aerosol koji je u slučaju zaraženog pacijenta visoko infektivan kako za terapeuta tako i za okolinu.
Doktori stomatologije i stomatološki asistenti su u svakodnevnom radu u direktnom kontaktu sa pacijentima te spadaju u visoko rizičnu grupu koja može da bude zaražena ili da bude prenosnik virusa.

Prema naredbi Federalnog štaba civilne zaštite, privatnim stomatološkim ordinacijama se od 24.03.2020. godine zabranjuje rad što smatramo ispravnim i dobrom mjerom za suzbijanje širenja zaraze.

Za sva potrebna pitanja, savjete ili nedoumice, kao i do sad, stojimo Vam na raspolaganju.
Možete nas kontaktirati telefonski na broj 061/161-000, putem e-maila (info@dentalh.ba), Facebook stranice, Instagram profila ili kontakt forme na našoj web stranici.

U narednom periodu ćemo pratiti zvanične upute nadležnih institucija prema kojima ćemo i postupati.

Dr. Kemal Hairlahović